Sepet
Sepetin şu anda boş.
TR

Street League Skateboarding (SLS) Hakkında Her Şey

Freedom Skateboarding - Wednesday, June 14, 2023

Street League Skateboarding (SLS) Hakkında Her Şey

Image

SLS, 2010 yılında profesyonel kaykaycı Rob Dyrdek ve girişimci Brian Atlas tarafından yaratılmış bir profesyonel kaykay yarışmasıdır. SLS, kaykay sporunu bir ana akım sporu olarak daha yükseklere taşımayı ve dünyanın en iyi kaykaycılarının yeteneklerini gösterebilecekleri bir platform oluşturmayı amaç edinen bir yarışmadır.


SLS serisi yıl boyunca devam eden etaplardan oluşur, nihai olarak ise “Championship” olarak tabir edilen organizasyonla da son bulur. Bu organizasyonların yer aldığı mekanlar özellikle yaratıcı ve meydan okuyucu setup’lar sunmak için tasarlanmış ve inşa edilmiş alanlardır. Tipik olarak bu alanlarda, kentsel bölgelerde sık sık rastlanabilecek, basamak, rail, muhtelif uzantı ve çıkıntılar yer alır ve böylelikle sokak stili tarzı bir kaykay ortamı yaratılır.


SLS organizasyonlarının yarışma formatı zamana karşı bireysel trick’lerden oluşan serileri içerir. Kaykaycıların becerilerini gösterebilmek ve yüksek skorlu tricklerden olabildiğince fazlasını tamamlayabilmek için önceden belirlenmiş bir süresi vardır. Hakemler her bir kaykaycının performansını, hareketlerin zorluk derecesi, icra, stil ve genel performans üzerinden değerlendirir.


Öncesindeki rauntlardan en yüksek skorları almış kaykaycılar final etaplarında yarışma hakkı kazanır. Final etaplarında ise kazanan her şeyi alır formatında kıran kırana mücadeleler sergilenir. Bu son etaplar zaferi garantileyebilmek için kaykaycıların en meydan okuyucu hareketlerinden oluşan kombinasyonları sundukları, çok yoğun geçen etaplar olarak bilinirler.


SLS serileri dünyanın Chris Joslin, Ryan Sheckler, Nyjah Huston, Paul Rodriguez, Shane O'Neill ve Luan Oliveira gibi en iyi kaykaycılarının buluşma noktasıdır. Bu kaykaycılar, sokak tarzı kaykay sporunda mümkün olabileceklerin sınırlarını sürekli zorlayan, adeta yer çekimine meydan okuyan hareketleri büyük bir kesinlik ve stil ile gerçekleştiren kaykaycılardır.


Ödül parasında ek olarak, SLS serisi, katılımcı her kaykaycıya performanslarına göre puanlar dağıtmaktadır. Bu puanlamalar sezon süresince sıralamaları ve son etapla birlikte de SLS şampiyonunu belirler.


Yıllar içinde SLS serisi önemli bir popülerlik kazanmış ve kaykay sporunun bir profesyonel spor olarak algılanmasına katkı sağlamıştır. Kaykaycılar için izlenebilecekleri, sponsorluklar alabilecekleri ve kariyerlerini ilerletebilecekleri bir platform haline gelmiştir. SLS organizasyonları, tüm  dünyadan kaykayseverlerin en yüksek seviyede bu sporu izleyebilmelerine imkan tanıyacak bir şekilde televizyonlardan da canlı olarak yayımlanır.