Sepet
Sepetin şu anda boş.
TR

X Games Kaykay Yarışmaları Hakkında Herşey

Freedom Skateboarding - Tuesday, June 13, 2023

X Games kaykay yarışmaları hakkında kısa kısa

Image

X Games dünyanın en prestijli ve en saygın aksiyon sporları organizasyonlarındandır. Kaykay yarışmaları da bunun önemli bir parçasıdır. Dünyanın en iyi kaykaycılarının yetenek ve yaratıcılıklarının sergilediği bir ortam sunar. X Games kaykay yarışmaları yaratıcı trick’ler, heyecanlı performanslar ve yüksek seviyede atletiklik gerektiren yarışmalar olarak bilinir genellikle. Street, Vert ve Park olmak üzere farklı kaykay yarışma disiplinleri yer alır X Games’te. Ve her disiplin kendine özgü tertip ve jüri kriterleri ile ön plana çıkar.

Street: Street yarışması, sokak ortamını yansıtan, basamak, trabzan ve muhtelif çıkıntılar gibi çeşitli objelerle donanmış bir alanda yapılır. Kaykaycılar teknik becerilerini bu alanda gerçekleştirdikleri flip, grind ve slide gibi hareketlerin kombinasyonlarıyla gösterirler. Hakemler tarafından değerlendirmeler zorluk, stil, devamlılık ve tüm alanın kullanılması gibi unsurlara bakılarak yapılır.

Vert:  Vert yarışmaları kaykaycıların kaykay rampası sayesinde havada kayda değer bir şekilde kalarak, spin, flip ve grab olarak tabir edilen çeşitli hareketler gerçekleştirdikleri yarışmalardır. Atletler zorluk, genişlik, icra ve hareketlerin çeşitliliği açılarından değerlendirilirler. Vert yarışmalarının kökeninde Pool yarışmaları vardır.

Park: Park disiplini hem sokak hem vert kategorilerinden unsurlar taşır. Bu disiplinde, geniş bir güzergahta bowl, çeşitli engeller ve obje geçişleriyle kaykaycılar bir akış içerisinde trick’lerini sergilerler. Hız ve akışın korunabilmesi, stil, yaratıcılık ve hareketlerde çok yönlülük hakem değerlendirmelerinde en önemli unsurlar arasındadır.

The Real Street: Real Street yarışması kaykaycıların yaratıcılıklarını ve becerilerini canlı performans olarak değil de video formatı ile gösterebilmelerine imkan veren özgün ve heyecan verici yeni bir X Games yarışma kategorisidir. Real Street, bir grup profesyonel kaykaycıdan bir dakikalık video’lar hazırlamalarını ister. Bu video’lar genellikle sokaklar, kaykay parkları veya benzeri özgün kaykay deneyimleri sunan ortamlarda çekilir ve kaykaycıların kendi bireyselliklerini ve yaratıcılıklarını gösterebilmelerine alabildiğine özgürlük tanır. Puanlamaların genel ruhu yaratıcılığı, orijinalliği ve özellikle sınırların aşılabilmesi konusunda ilham veren kaykaycıları ödüllendirmek üzerinedir. Son olarak, bu kaykay video yarışma biçimi kullanılabilecek film çekim ve düzenleme teknikleriyle yarışmaya sanatsal bir boyut ta katar.