Paten sezonu açıldı! Eğer siz de paten kaymaya yeni başlayanlardan olacaksanız okumaya devam edin, sizin için önerilerimiz var. İlk pateninizi almayı düşünüyorsanız öncelikle biraz vakit ayırıp ne tarz bir paten kayışı istediğinizi ve ne sıklıkta paten kayacağınızı düşünmenizi tavsiye ederiz. Kabul edelim ki, ilk pateninizi almak için internetin başına oturup seçmeye çalışmak aslında biraz tuhaf ve zorlu bir durumdur. Umarım bu konuda işinize yarayacak bazı kullanışlı ipuçları verebiliriz. Genellikle ilk tercih edilen patenler, Speed paten veya Racing paten gibi spesifik paten tiplerinden ziyade, çok yönlü kullanıma uygun ve daha az bakım gerektiren, “Recreational” olarak tabir edilen profesyonel patenlerdir. Öncelikle ilk üzerinde durmamız gereken husus, yeni başlayanlar için gereğinden fazla ileri düzey denebilecek bir recreational paten olmadığıdır. Daha gelişmiş bir recreational paten modeli daha zor kullanılabilir anlamına gelmemelidir. Tam tersine, gerek dayanıklı ama daha hafif malzeme yapısıyla, gerekse yüksek dereceli rulmanlarıyla, gerekse de tekerlek kalitesiyle gelişmiş, profesyonel bir recreational paten size daha az yorulduğunuzu hissedeceğiniz, daha pürüzsüz sürüşler sunmaya adaydır. Ancak tabi ki bütçemiz çerçevesinde bu durumun değerlendirilmesini yapmamız gerekir.Paten seçimimizde özellikle dış botun sağlamlığına ve iç botun konforuna önem vermemiz doğru olur. Sağlam bir dış bot darbelere karşı koruma sağlarken, iç bot ise yastıklamasıyla yaşayabileceğiniz şokları emer ve size koruma sağlar
Rulmanlar da patenimizin en kritik parçalarındandır. Patenlerde genellikle abec 3, abec 5 veya abec 7 rulmanlar kullanılır. Tüm bu rulman kategorileri paten sürüşünüz için yeterli koşulu sağlar. Ancak akıcı ve tam performanslı bir sürüş için mümkün mertebe abec 7 rulmanlara sahip bir profesyonel pateni tercih etmenizi veya daha sonra rulmanlarınızı değiştirmenizi salık veririz.Paten alışverişi yaparken bilmeniz gereken bir başka konu ise patenlerin Closure (kapama) sistemleridir. Günümüzde bağcıklı, tokalı ve Velcro bantlı gibi pek çok farklı kapama sistemi bulunmaktadır. Profesyonel Urban Patenlerde çok büyük ekseriyetle bu kapama sistemlerinin kombinasyonu tercih edilir. Yani klasik bağcıkların yanı sıra mutlaka toka ve Velcro bantlar da yer alır. Bu kapama kombinasyonu sayesinde ayağınız paten botuna tam anlamıyla oturur ve sürüş esnasında destekli ve stabil kalır. Günümüzde bazı paten modellerinde “Quick Lace System” adı altında kablolu hızla bağlanılabilen sistemlerde bulunmaktadır fakat bu paten modelleri biraz daha fazla bütçe gerektirir.Son olarak, paten numarası seçimi son derece önemlidir. Numara seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli husus patenin ayağınızı iyice sarması, fazla boş alan bırakmaması ama aynı zamanda size fazlasıyla sıkışmışlık hissini de yaratmamasıdır. Ayağınızın patenin içinde enlemesine veya boylamasına kesinlikle oynamaması gerekir. Günlük ayakkabılarda olduğu gibi dışından bastırarak parmak ucunun ne kadar boşlukta olduğunu anlamak patenlerde mümkün olmadığı için patenin ayağa ne kadar uygun olduğunu anlamak birçok kişiye zor gelebilir. İdeal olan ayakta ve vücudunuz düz bir pozisyondayken parmak ucunuzun çok hafifçe patenin önüne değmesi ancak parmak uçlarınızı rahatlıkla oynatabilmenizdir.
Freedom, 2003 yılında, Beyoğlu Tomtom sokakta Türkiye'nin sadece aksiyon sporları üzerine uzmanlaşmış ilk mağazası olarak açılmıştır. Freedom mağazalarımızda ve freedom.com.tr sitemizde Flying Eagle paten ve paten aksesuarlarını, yetkin uzman çalışanlarımız eşliğinde bulabilirsiniz. Tüm paten malzemelerini incelemek için tıklayın.
Sorularınız için aşağıdaki numaralardan hafta içi 09.30 - 16.30 saatleri arasında bize ulaşabilirsiniz.
Paten canlı tel. destek hattımız: 0850 840 48 10
Whatsapp destek: 0554 834 98 48